Kunstboek Rob Cerneüs

In opdracht van de Stichting Cenootschap heb ik teksten geschreven voor een digitaal kunstboek over de beeldhouwer Rob Cerneüs. Dit digitale kunstboek is in de vorm van een app uitgegeven, en via de App-Store te downloaden (zoek op: Cerneus Art).

Op basis van research en interviews met de kunstenaar heb ik een twintigtal recente beelden van bondige, relevante en levendige teksten voorzien en zo ontsloten voor een breed publiek.

“Voor Rob Cerneüs is beeldhouwen niet zijn vak, maar zijn leven. Hij heeft een enorme drang om te scheppen in steen en brons; zowel figuratief als abstract, waarbij menselijkheid en warmte behouden blijven. Evenals bij de beelden van Moore en Hepworth nodigen zijn beelden je uit om ze aan te raken en eromheen te lopen. Cerneüs vindt het een noodzaak om als kunstenaar anders dan de rest te zijn. ‘Anders’ zijn, dat wil zeggen: helemaal jezelf durven zijn en ‘er dwars doorheen kijken’. Hij legt in zijn beelden die zaken vast die er in ons leven werkelijk toe doen: liefde, warmte, geborgenheid en troost.”

Benieuwd wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.