Rondleiding Beeldentuin Kröller-Müller Museum

De wandeling door de 25 hectare tellende beeldentuin van het Kröller-Müller Museum is een ware ontdekkingstocht. Op soms onverwachte plekken duiken hier unieke beelden op van onder andere Auguste Rodin, Henry Moore, Barbara Hepworth en Richard Serra. Vanaf voorjaar 2020 zal bovendien het legendarische kunstwerk Jardin d’émail van Jean Dubuffet na een grondige en langdurige restauratie weer toegankelijk zijn voor het publiek.

De beeldentuin van het Kröller-Müller Museum ligt in het park De Hoge Veluwe en is een van de grootste beeldentuinen van Europa met ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars. De beeldentuin is uniek in elk seizoen en tijdens de rondleiding kunt u genieten van de beelden en van de natuur. Van Aristide Maillol en Marta Pan tot Pierre Huyghe. Bovendien sieren twee paviljoens van Aldo van Eyck en Gerrit Rietveld de tuin: juweeltjes uit de jaren 60 die hier opnieuw een plaats hebben gekregen.

Kunsthistorica Sophie van Steenderen neemt u mee door de sfeervolle tuin en laat u kennismaken met moderne beeldhouwkunst.

Datum: Zondag 5 juli 2020
Tijd: 11.00-12.30 uur
Kosten: € 22,50 (Exclusief entree tot het Kröller Müller Museum én Park (€19,90 en met Museumkaart €9,95)
Aanmelden: Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs

Benieuwd wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.