Lezing Monet – Tuinen van verbeelding

Lezing in Velp (ochtend) en Amersfoort (middag)

Dit najaar waant u zich tijdelijk in Giverny als u de tentoonstelling Monet – Tuinen van verbeelding in het Gemeentemuseum bezoekt. Maar liefst veertig internationale topstukken van de beroemde impressionist zijn te zien. Samen vormen deze beroemde ‘tuinen’ van Claude Monet (1840-1926) een kleurrijk eerbetoon.

De jaren 1900-1926 zijn een belangrijke periode in de carrière van Monet. Ruim een kwart eeuw werkte de kunstenaar teruggetrokken op zijn landgoed in Giverny en maakt daar zijn meest beroemde schilderijen zoals Blauwe regen(Gemeentemuseum Den Haag) en De Waterlelievijver(National Gallery, Londen). Hij gaat steeds abstracter werken, vaak verklaard door problemen met zijn gezichtsvermogen. Maar klopt dit wel?

Een groot deel van de tuinen, ware kleurexplosies op doek, hebben een belangrijke impact gehad op kunstenaars als Rothko en Pollock. En wist u dat Monet ook een goede tuinman was? U hoort het tijdens de verdiepende lezing waarbij het oeuvre van de Franse impressionist en de ontwikkelingen in zijn carrière uitgebreid aan bod komen. Schrijf u nu in voor een lezing bij u in de buurt.

Sophie van Steenderen verzorgt de lezingen in Velp, Amersfoort, Lelystad, Harderwijk, Arnhem en Culemborg.

Zaterdag 19 oktober 10.00-12.00 uur Velp
Zaterdag 19 oktober 15.00-17.00 uur Amersfoort

 

Benieuwd wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.