Excursie Landart Flevoland

Bijzondere kunst op de voormalige zeebodem

Kunst ín het landschap, gemaakt van elementen uit datzelfde landschap. Dat is kortgezegd landart. Menselijk ingrijpen in de natuur, juist om de schoonheid en de kracht ervan te benadrukken.
En wie benieuwd is hoe dat eruit ziet, die moet naar Flevoland. Want deze jongste provincie van Nederland is een bijzonder openluchtmuseum: nergens ter wereld vind je zoveel landschapskunstwerken bij elkaar.
Juist Flevoland, met haar uitzonderlijke geschiedenis en uitgestrekte landschap, heeft beroemde kunstenaars geïnspireerd tot het maken van unieke, indrukwekkende kunstwerken waarin natuur en sculptuur samensmelten.

In 1977 werd het eerste landartwerk gerealiseerd in Flevoland: ‘Obervatorium’ van de Amerikaanse kunstenaar Robert Morris. Nu, ruim veertig jaar later, zijn er al acht grootschalige landschapskunstwerken te vinden in de polder. Allemaal op hun eigen manier gaan ze een dialoog aan met de plek waar ze zich bevinden en laten ze zich steeds van een andere kant zien, afhankelijk van het jaargetijde, de weersomstandigheden en het uur van de dag.

Tijdens deze excursie neemt kunsthistorica Sophie van Steenderen u mee naar een aantal van deze fenomenale kunstwerken. U krijgt uitleg over de werken, hun makers, en de kunsthistorische context. Bovendien vertelt Sophie u onderweg in de bus van alles over Flevoland vroeger en nu.
Uw (hernieuwde) kennismaking met Flevoland zal onvergetelijk zijn.

Datum: vrijdag 26 juli 2019
Vertrek: 9.30 uur vanuit Zwolle

Terugkomst in Zwolle: 17.00 uur
Onderweg wordt er gestopt bij Bataviastad Lelystad, alwaar men op eigen gelegenheid kan lunchen
Kosten: € 45,00 incl. vervoer per touringcar
Aanmelden: klik hier

 

Benieuwd wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.